Scouting André de Thaye Arnhem

Vacature Verenigingsbestuur

Verenigingsbestuur:

In het verenigingsbestuur zijn we op zoek naar minimaal 2 extra personen.
In het verenigingsbestuur worden op dit moment diverse functies gecombineerd door 2 personen.
We zoeken dus mensen om de volgende functies beter te kunnen verdelen:

Voorzitter:

Je begeleidt de stafleden bij het maken van beslissingen, organiseren van activiteiten en kijken naar de toekomst zodat de AdT over 60 jaar nog bestaat.

Je bereidt de groepsraad(6 x per jaar) voor en zit deze ook voor.
Samen met de rest van het bestuur bewaak je de actiepunten en zorg voor afstemming tussen Vereniging en Stichting. Je bent samen met de Groepsbegeleider en Praktijkbegeleider een aanspreekpunt voor de staf. De verwachte tijdsdruk is ongeveer 3 uur per maand.

Groepsbegeleider:

Als Groepsbegeleider coach je de stafleden individueel en groepsgewijs bij het maken van de programma’s, Je bewaakt het functioneren van de stafleden zodat de kinderen de juiste (bege)leiding krijgen bij scouting. Je houd individuele en team evaluaties, zorgt voor begeleiding van de nieuwe stafleden en bent een bron van motivatie voor het team. Daarnaast ben je vertrouwenspersoon voor zowel stafleden als ouders. De verwachte tijdsdruk is ongeveer 10 uur per maand.

Praktijkbegeleider

Samen met de groepsbegeleider zorgen jullie ervoor dat de stafleden uitgedaagd worden. Door bijvoorbeeld trainingen en cursussen die (extern) gegeven worden en door ze inzichten te geven in hun stijl en wensen van de groep. Scouting werkt met een opleidingsprogramma “scouting academy” en jij bent daarvoor het aanspreekpunt. Je stelt jaarlijks een begroting op voor opleidingen en voert ontwikkelgesprekken met de stafleden. Samen met de stafleden kijk je welke trainingen en vaardigheden beter kunnen. De competenties van de stafleden leg je vast in het Scouting ledenadministratie systeem (SOL). Je bent hier ongeveer 1 avond per maand mee bezig.

Coördinator Groepsactiviteiten:

Door jouw energie worden stafleden, ouders en vrijwilligers aangespoord om een mooie gezamenlijke activiteit neer te zetten. Door drukke agenda’s vergeten ze nog weleens een activiteit voor te bereiden. Jij zorgt ervoor dat ze scherp blijven en dat er op het moment-supreme een leuke en gezellige activiteit wordt neergezet. Je motiveert het team en geeft verfrissende input. Je organiseert en coördineert maar het daadwerkelijke werk wordt door het hele team gedaan. Sommige momenten zijn drukker dan andere maar gemiddeld kost deze functie ongeveer 4 uur per maand

Coördinator PR:

Dankzij jou komt er iedere maand weer een leuk stukje tekst op het wereld wijde web te staan. Bijvoorbeeld over de opkomsten en activiteiten. Die stukjes kun je natuurlijk zelf schrijven maar als de kinderen en stafleden dat doen is het natuurlijk veel leuker! Ze moeten alleen even herinnerd worden. Je organiseert dat er content komt voor Facebook, onze nieuwsbrief en onze website. Je hoeft hiervoor geen techneut te zijn, het gaat in deze functie om de inhoud. Deze functie is heel goed in je eigen tijd en tempo te organiseren en kost naar verwachting 2 uurtjes per maand.