Scouting André de Thaye Arnhem

Geschiedenis

Scouting André de Thaye Gezinsweekend 1970

Gezinsweekend 1970

Al sinds 1957 spelen jongens en meisjes het spel van Scouting in de Arnhemse wijk Presikhaaf. In Nederland
bestaat Scouting inmiddels al meer dan 100 jaar!
In 1957 richtte Dhr P. Muis de Andre de Thaye groep op. Een katholieke verkenners groep voor jongens uit de St. Willibrord en Nikolaas parochie te Arnhem.
De groep begon op een zolder in park Angerenstein in Arnhem. In september van dat jaar werden de eerste verkenners geïnstalleerd compleet met hoed, stok, korte broek en de bruin/gele das. Sindsdien is de groep steeds verder uitgegroeid. Er kwam een welpenhorde en in 1965 werden de eerste Rowans geïnstalleerd

In 1977 fuseerden we met de Anne Frank groep. Vanaf dat moment is de nieuwe Scouting Andre de Thaye groep een groep voor jongens en meisjes met een open signatuur.

Na enkele omzwervingen over Plattenburg en Presikhaaf konden we in 1980 onze eigen blokhut aan de Viniusweg openen. Begin 1984 startten we met de Bevers, de nieuwste en jongste tak binnen Scouting.

Van Bever tot Plusscout

Onze Scoutinggroep staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij ons. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Maar wist je dat we ook een speltak hebben voor “kinderen” boven de 21 jaar. Zo zijn onze leden letterlijk van jong tot oud bezig met leuke scouting activiteiten en de bijbehorende gezelligheid. Op onze website vind je alle informatie over de verschillende leeftijdsgroepen, onze activiteiten, het verhuur van onze blokhut en nog veel meer.