Scouting André de Thaye Arnhem

Scouting in de maatschappij

Scouting André de Thaye Wijkmanifestatie

Scouts zie je overal! Je komt ze tegen in de buurt tijdens een van onze opkomsten, maar ook bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei. Scouts zijn maatschappelijk zeer actief op allerlei gebieden.

Kinderen en jongeren krijgen bij Scouting op jonge leeftijd de kans om verantwoordelijke taken op zich te nemen. Zo leren ze leidinggeven, communiceren en samenwerken met anderen.

Bij Scouting leren de leden door te doen. De Scoutingmethode geeft kinderen en jongeren de ruimte om te leren en hun eigen ontwikkeling vorm te geven. Door het gestructureerde, uitgebreide activiteitenaanbod, de goed getrainde leiding, en de vrijheid om te spelen in de natuur vormt Scouting een omgeving waar veel kinderen baat bij hebben.

Bij Scouting leren kinderen spelenderwijs de natuur om zich heen kennen en waarderen. De natuur spreekt de kinderen aan op hun fantasie en stimuleert creatief denken. Het sterkt hun zelfvertrouwen en leert ze om te gaan met risico’s. Ook stimuleert de natuur kinderen om te bewegen en is het ontspannend om in de natuur te zijn. Hierdoor voelen kinderen zich verbonden met de natuur, wat leidt tot zorg voor de aarde en het milieu.

Bij onze groep

Ook bij Scouting André de Thaye komen deze waarden, die Scouting in de maatschappij kenmerken naar voren. Zo staat samenwerken en leren door te doen hoog in het vaandel in de wekelijkse opkomsten. Ook maken de jeugdleden regelmatig kennis met de (natuur)wereld om zich heen. Dit klinkt allemaal heel zwaar, maar het plezier van onze leden staat altijd voorop.
Onze scoutinggroep heeft als filosofie om zoveel mogelijk kinderen te laten genieten en een leuke tijd te geven.